Nyheder

Den jyske kapitalfond, Vækst-Invest II, investerer i den specialiserede danske tekstilvirksomhed mpDenmark i Herning

Den jyske kapitalfond, Vækst-Invest II, investerer i den specialiserede danske tekstilvirksomhed mpDenmark i Herning

mpDenmark, som består af fire brands – mpKids, mpWoman, SneakyFox og MELTON – har netop taget et konsortium bestående af Vækst-Invest II samt tilhørende medinvestorer med på deres fortsatte rejse. Investeringen sker på baggrund af et ønske om at sikre den fremtidige vækst og udvikling af virksomheden, og Vækst-Invest II indtræder som majoritetsaktionær i virksomheden.

Vækst-Invest II har sammen med de tre medinvestorer Safo-Invest, Poul Sand og Per Schak Andreasen købt 70% af aktierne i mpDenmark. mpDenmark står bag stærke brands som mpKids og SneakyFox. mpDenmark’s produkter består hovedsageligt af strømper, strømpebukser, hjemmesko og accessories til børn, samt strømper og strømpebukser til kvinder. Den nuværende aktionærkreds overtog virksomheden i 2013 og har været igennem en sund og profitabel vækstrejse, hvor man succesfuldt har omlagt mpDenmark fra at sælge hovedsageligt private label produkter til at sælge sine egne brands. Baggrunden for investeringen er, at aktionærkredsen ønsker en partner, som kan være med til at videreudvikle mpDenmark og et delvist generationsskifte fra den nu tidligere aktionærkreds.

CEO Morten Bundgaard fortsætter som medejer sammen med den øvrige ledelse og siger i den forbindelse:

”Vi har været på en fantastisk rejse sammen med holdet af dygtige og engagerede medarbejdere, der alle brænder for at lave markedets bedste produkter. Virksomheden har et rigtig stærkt fundament, og vi ser frem til sammen med Vækst-Invest at videreudvikle vores produktprogram til glæde for alle vores kunder i både Danmark og udlandet. Vi valgte at indgå et samarbejde med Vækst-Invest, da vi oplevede et særdeles godt match i både de bærende værdier, gensidigt ambitionsniveau og positiv kemi med afsæt i godt købmandskab.”

mpDenmark har egen produktion i Letland og arbejder kontinuerligt på at optimere bæredygtigheden i deres egen produktion, samt at forbedre deres produkter gennem grønne initiativer. Virksomheden har en målsætning om at have en CO2-neutral produktion inden 2030, hvor man allerede i dag har sikret, at ingen fossile brændstoffer benyttes til opvarmning af fabrikken.

”Vi har i 2021 investeret i et stort solanlæg på fabrikken i Letland, og allerede nu har vi reduceret vores CO2- udledning med mere end 100 tons årligt. – Og vi er i fuld gang med de næste fokusområder – bl.a. produkter af genbrugsmaterialer, bæredygtig emballage m.v.”, udtaler Morten Bundgaard.

Vækst-Invest ser frem til at sikre den fortsatte positive udvikling, som mpDenmark er inde i, samt bidrage med deres erfaring indenfor salg i udlandet og fokus på vækst på både top- og bundlinje.

”Morten, Hans-Henrik og teamet i mpDenmark har siden 2013 formået at skabe en fokuseret og kvalitetsbevidst spiller inden for virksomhedens produktområder. En styrkelse af eksportmarkederne i Nordeuropa har været og er en væsentlig del af selskabets udvikling. Vi glæder os til at bistå dem med at fortsætte den flotte udvikling,” fortæller Jeppe Hoff Nyby, partner i Vækst-Invest II.

I forbindelse med transaktionen bliver Per Schak Andreasen ny bestyrelsesformand og medinvestor i mp.

”mpDenmark er et godt eksempel på en veldrevet og solid virksomhed, som med produkter af høj kvalitet har et godt potentiale for videre vækst. Det vil kræve flere kræfter i organisationen, og jeg ser frem til sammen med ledelsen at udvikle organisationen i mpDenmark”, siger Per S. Andreasen.

For yderligere kommentarer venligst kontakt

CEO Morten Bundgaard, mpDenmark +45 40 34 16 95

Partner Jeppe Nyby, Vækst-Invest +45 20 18 13 08

Om mpDenmark

Martin Pedersen grundlagde mpDenmark tilbage i 1937 og virksomheden har siden da haft et DNA med fokus på at have produkter af højeste kvalitet. mpDenmark er i dag markedsledende indenfor strømper til børn i Norden og har oplevet en stærk udvikling både på deres børne- og kvindebrands igennem de seneste år. Produkterne bliver udviklet og designet i Herning, mens størstedelen af produktionen finder sted på mpDenmark’s egen fabrik i Letland. Virksomheden har i dag omkring 120 medarbejdere fordelt med omkring 30 i Herning og 90 i Letland.

Læs mere på www.mpdenmark.dk

Om Vækst-Invest II

Vækst-Invest II er en kapitalfond med fokus på små og mellemstore virksomheder i Jylland. Fondens investeringsfokus er virksomheder med en omsætning på op til 150 millioner kroner – dog med en forventning om, at de fleste investeringer vil blive foretaget i virksomheder med en omsætning på op til 25-100 millioner kroner. mpDenmark er den femte investering i Vækst-Invest II fonden.

Læs mere på www.vaekstinvest.dk