Nyheder

Vækst-Invest investerer i Vest-Tex

Den jyske kapitalfond, Vækst-Invest II, investerer i A/S Vest-Tex og ”Skibet” Mayflower sejler stolt videre med 2 ejere.

Efter 13 år som eneaktionær har John Svendsen solgt 50 % af aktierne i A/S Vest-Tex, og virksomheden går derfor fra – siden 1993 at have været en familievirksomhed, som John Svendsens forældre Inger og Per Svendsen drev indtil Per Svendsens død i 2008, til at være en virksomhed med et mere internationalt fokus og yderligere vækstambitioner. John Svendsen forsætter som direktør og 50 % aktionær sammen med Vækst-Invest.

Med Vækst-Invest ombord føler vi os langt bedre rustet til fremtiden og den planlagte fremadrettede internationalisering” udtaler direktør John Svendsen og oplyser samtidig, at ”virksomhedsånden og kemien med Vækst-Invest har været afgørende for at valget faldt på dem, da jeg igennem en længere periode har haft en virkelig positiv dialog med dem samt at vores værdigrundlag er identisk”.

A/S Vest-Tex er Danmarks største strikkegarnsgrossist med flere kendte brands som f.eks. Mayflower og Bumbo, der leveres til både supermarkeder, webshops og specialbutikker i både ind- og udland. Virksomheden har i de sidste år oplevet en kraftig omsætningsvækst, og modtog på baggrund af dette Børsens Gazellepris i 2020. Virksomheden har bl.a. brug for at få styrket sine kompetencer, hvilket der i højere grad er mulighed for, ved at have fået Vækst-Invest med som aktiv medejer.

Vækst-Invest ser frem til være med til at sikre den positive udvikling som A/S Vest-Tex er inde i, samt bidrage med deres erfaringer fra andre lignende virksomheder med yderligere skalering og fokus på vækst i top og bundlinjen.

Vores pro-aktive dialog med John Svendsen igennem det sidste halve år har styrket vores tro på, at vi sammen kan løfte virksomheden til nye højder med hans meget dygtige og kompetente medarbejdere. Virksomheden har været på en fantastisk rejse de sidste år og vi glæder os virkelig til at komme i gang med at vækste Vest-Tex endnu mere. Virksomheden har en rigtig god platform på alle fronter som vi i de kommende år skal have udbygget og forstærket.siger Partner Lars Bundgaard Sørensen fra Vækst-Invest II.

John Svendsen fortsætter som direktør for A/S Vest-Tex, som fortsat vil have hovedsæde i Brønderslev, og den nye aktionærkreds vil føre virksomheden videre i samme ånd som i dag.

 

For yderligere information henvises til www.mayflower.dk og www.bumbo.dk.

Henvendelser herom bedes rettet til

Direktør John Svendsen +45 28 92 14 77.

Partner Lars Bundgaard Sørensen +45 20 18 13 08

 

Om A/S Vest-Tex

Virksomheden er beliggende i Brønderslev og har igennem årene udviklet sig til at være en af Nordens største grossister indenfor garn og garntilbehør, som i dag leverer til kunder i bl.a. Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Holland.   A/S Vest-Tex blev etableret i 1951 og siden dengang har virksomheden været kendt som ”den med skibet Mayflower” af strikkere i mange lande over hele verden. I 1995 får virksomheden base i Brønderslev og sortimentet spænder bredt og indeholder kvaliteter indenfor bl.a. uld, silke, mohair, hør og alpaka fra hele verden.

Læs mere på www.mayflower.dk

 

Om Vækst-Invest II

Vækst-Invest II er en kapitalfond med fokus på små og mellemstore virksomheder i Jylland. Fondens investeringsfokus er virksomheder med en omsætning på op til 150 millioner kroner – dog med en forventning om, at de fleste investeringer vil blive foretaget i virksomheder med en omsætning på op til 25-100 millioner kroner. A/S Vest-Tex er den tredje investering i Vækst-Invest II i 2021.

Læs mere på www.vaekstinvest.dk